Název | Množství a jednotka |
---|---|
smetana ke šlehání | 250 ml |
polohrubá mouka | 3 lžíce |
máslo | 50 g |
cukr krystal | 4 lžíce |
vanilkový cukr | 1 ks |
směs oloupaných oříšků a mandlí | 120 g |
rozinky | 40 g |
kandované ovoce | 40 g |
čokoládová poleva |
Postup: Čočku uvaříme s bobkovým listem doměkka, ke konci vaření ji osolíme. Scedíme,... zobrazit recept
Postup: Bílé hlávkové zelí nakrouháme nebo nakrájíme na tenké nudličky, které ještě... zobrazit recept
Postup: Nejprve si přiravívme těsto "deset, dvacet, třicet"´=10dkg cukru, 20dkg tuku,... zobrazit recept
Postup: Švestky umyjeme a vypeckujeme, dáme je na plech s vyšším okrajem a pokapeme 2... zobrazit recept
Postup: Vepřová (nebo kuřecí) játra nakrájíme na co nejmenší kostičky a orestujeme na... zobrazit recept
Povedlo se nám přesolit? Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme.... zobrazit článek
Pivovar s restaurací a ubytováním.The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar...